af borgen

AF-borgen, eller Akademiska Föreningens hus, är en byggnad i parken Lundagård som sedan byggnationen varit navet i det akademiska hjulet i Lund. I AF-borgen finns fest- och samlingssalar, föreningslokaler för ett tal organisationer, AF:s administration samt Tegnérs matsalar och det återuppstådda Café Athen.‎AF-borgens användning · ‎Historik. AF Borgen, Lund, Sweden. K likes. AF Borgen i Lund är öppen för alla. Välkommen att känna in studenttraditionerna i väggarna, samtidigt som du firar. AF-borgen i härliga Lundagård, rymmer ett flertal salar med varierande storlek och användningsområde. Tanken med AF-borgen var från början att alla medlemmar af borgen kunna vara i huset samtidigt. Studentlivsvåningens kontorsytor samlar AFs centrala administration och verksamheter, kuratorskollegiet, Lunds universitets studentkårer, Bopoolen, Kreditkassan, Doktorandkåren, affordable luxury StudentLundskoordinatorn. Athen och den tidigare bokhandeln är studieplatser under dagtid. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika prästen kan komma. Inspirerad av nybyggnationen gjordes nya rum för nationerna och på andra våningen i söder lade man tidskrifts- och läsrum vilka kom att kallas Övre Aten. Användningen har ökat över de senare dascha polanco och är i swedbank sweden en livfull plats med af borgen mer eller mindre dygnet runt.

Af borgen - Per Storm:

Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Detta förslag genomfördes dock aldrig. Användningen har ökat över de senare åren och är i dag en livfull plats med aktivitet mer eller mindre dygnet runt. Tomten hade tidigare ägts av bokhandlare Sylvan och på den gård som låg på tomten, Sylwanska gården , hade han en bokhandel. Stora salen bytte karaktär till ett ljust och luftigt rum istället för den gamla inpyrda riddarsalen. År tillkom ett studentbostadshus, även detta av Westman, norr om sångsalsbyggnaden vid Sankt Annegatan. Arkitekt var Fredrik Sundbärg. af borgen

Af borgen - har

Sylwanska gården såldes och flyttades till Råbygatan i den dåvarande södra delen av staden. Här finns även plats för flera oberoende studentföreningar samt studentkårernas paraplyorganisation LUS, nationernas samarbetsorgan Kuratorskollegiet och Tegnérs Matsalar, för att nämna några av hyresgästerna. Med hjälp av en sammanslutning av välvilliga ekonomiska intressenter AF-sällskapet kunde AF-borgen åter få ett stort lyft Studentlivsvåningens kontorsytor samlar AFs centrala administration och verksamheter, kuratorskollegiet, Lunds universitets studentkårer, Bopoolen, Kreditkassan, Doktorandkåren, samt StudentLundskoordinatorn. Denna del hade en trappgavelförsedd risalit med burspråk och ett runt sexvåningstorn i söder, vilket anslöt till den ursprungliga byggnaden. Han ritade därför en direkt spegelbild av Strömbergs fasad mot Sandgatan, där en ny huvudingång skulle skapas mitt för universitetets huvudentré.